En god mjuk kaka som kan skäras i rutor eller serveras hel som tårta. Kanske med vaniljgglass till.
Ingredienser
4 ägg
3½ dl socker
150 gram smör
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
100 g mald sötmandel
1 dl mjölk
Glasyr
100 g smör
2 tsk vetemjöl
½ dl socker
½ dl sirap
2 dl grädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret.
Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver. Sedan mandel, smör och mjölk.
Rör så att allt blandas.
Häll smeten i en långpanna. 30x40cm med bakplåtspapper.
Grädda 10 minuter.
Lyft sedan över kakan ur långpannan med bak.pl.pappret på till ett galler. Lossa bottnen från pappret med en pannkaksspade.
Smält smöret till glasyren i en kastrull. Rör ner mjölet och de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning.
Koka på medelstark värme 7-10 minuter.
Glasyren ska bli lite tjock och blank.
Bred glasyren över kakan.
Njut!