Långpannekaka med hallon och smulor

Serverar: 20 portioner

En lättbakad och somrig kaka, där hallonen kan bytas ut mot andra bär. Perfekt bjudkaka när det blir många gäster på festen.

Ingredienser

  • Smulor
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 50 g mandelspån
  • 30 g smör, kylskåpskallt
  • Kaka
  • 3 dl socker
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl hallon, frysta eller färska
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Nyp ihop alla ingredienserna till smulorna med fingrarna till en smulig massa. Ställ det åt sidan.
    3. Vispa socker och smör smidigt med en elvisp. Fortsätt vispa och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda bakpulver och vaniljsocker med mjölet. Vänd ner det och mjölken i smeten.
    4. Täck en liten långpanna ca 20x30 cm med bakplåtspapper och fördela smeten i formen. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut kakan och strö över smuldegen. Grädda kakan ytterligare 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben