Lantbröd med kefir och honung

Serverar: 3 portioner

Bakar bröd men alldeles för sällan. Det är så gott med hembakat bröd och det doftar gott i hela huset.

Ingredienser

  • 50 gr jäst
  • 100 gr smör
  • 1/2 l ljummet vatten
  • 3 dl kefir
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk honung
  • ca 1 l matbrödsmjöl
  • 3 - 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Smält smöret och häll i kefir. Låt svalna till fingervarmt innan det hälls över jästen. Blanda i salt och honung. Blanda i matbrödsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 1 1/2 timme i rumstemperatur. Dela degen i 3 delar. Kavla ut varje del till en platta. Rulla från båda långsidorna in mot mitten. Lägg bröden med skarven neråt på bakpappersklädd plåt. Skär tre långa snitt på längden på ovansidan. Låt jäsa ca 45 min. Pensla med vatten och sikta över lite mjöl.
    2. Sätt in bröden i 200° och sänk därefter till 175°. Grädda totalt ca 40 min. Låt bröden svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben