Lapper

Serverar: 25 portioner

Tid: 40 minuter

Norskt alternativ till våfflor och pannkakor. Suverän till fika och snabba att laga.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk socker
  • 4 koppar filmjölk (nästan 1 liter)
  • 3 tsk bikarbonat
  • 4 koppar mjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker för hand. Ha i bikarbonat och filmjölk. Vispa i mjöl och låt stå i ca 10 minuter.
    2. Ös upp lite smet i medelvarm stekpanna och dra ut lite med en slev för att forma till en ca 10 cm stor "pannkaka". Stek lätt på båda sior. Det kan stekas flera lapper samtidigt beroende på storlek.
    3. Servera med sylt och gräddfil eller smör och ost (brunost kan rekommenderas)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben