Kocken underbara skaldjursoppa

Serverar: 6-8 portioner

På semestern för några veckor sedan var vi i Smögen och åt en fantastiskt god skaldjurssoppa. Fräck som jag är frågade jag kocken om receptet. Han skrev ner det på en lapp utan angivna mängder på råvarorna så receptet är lite på "en höft". Men soppan är himmelskt god!

Ingredienser

  • 3 palsternackor
  • 3 morötter
  • ½ rotselleri
  • 2 msk mussel- eller fiskfond alt. 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 msk hummerfond
  • 1½ msk timjan
  • 1½ - 2 dl vitt vin
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater (1 burk)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 8 dl vatten
  • 2 msk smör eller margarin
  • 350 g fisk av valfri sort
  • 500 g skalade räkor
  • 1 påse musslor med skal (kokta)eller 500 g musslor i spad
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rotsakerna i små bitar. Fräs det lite av matfettet. Häll över en stor rymlig kastrull och fyll på med vatten så det täcker rotsakerna. Tillsätt tomatpurén, tomatkrosset, timjan och fiskfonden. Låt koka tills rotsakerna är mjuka. Mixa med en mixerstav till en "tjock gröt". Häll i hummerfonden, grädde och vin. Smaka av med salt och peppar. Runda av smaken med lite smör. Tillsätt fisken, räkorna och de kokta musslorna.
    2. Servera med aioli och ett gott vitlöksbröd, och njut av en himmelsk soppa

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben