Kocken's underbara Kalops!

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Kanon god kalops på fläskytterfilé!

Ingredienser

  • 400 g fläskytterfilé eller fransyska
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 katrinplommon
  • 3 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 vitpepparkorn
  • 4 svartpepparkorn
  • 4 dl grädde
  • 1 fond du chef
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1-1½ liter vatten
  • Instruktioner

    Skär ner köttet i så stora biter du tycker är lagom och bryn dessa med lite smör tills de får en härlig stekyta. Lägg över köttet på en tallrik. Bryn löken, morötterna och vitlöken, tillsätt sedan köttet igen. Häll på vattnet och lägg i katrinplommonen och fond du chefen. Tillsätt kryddorna, gärna i en tekula. Låt puttra på medelvärme i 2½ timme. När de sista 30 minuterna återstår häller du i grädden. När det är klart reder du med mjöl. Serveras med potatis och goda grönsaker!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben