Lasagne med färs och kryddstark korv

Serverar: 4 portioner

Den klassiska lasagnen har fått en ny touch med kryddiga korvar och squash.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 msk smör
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 3-5 kryddstarka korvar, t ex chorizo eller kabanossen, glutenfria
  • 1 squash
  • 200 g skogschampinjoner
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g krossade tomater med chilismak
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • Glutenfria lasagneplattor
  • Bechamelsås
  • 3 msk smör
  • 5 msk maizena
  • 8-10 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Topping
  • Ca 2 dl riven mozzarella
  • Garnering
  • Kryddgrönt
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp smöret och fräs färsen smulig. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Slanta korvarna. Tärna squashen. Skiva champinjonerna. Tillsätt krossade tomater i färsen samt alla grönsaker. Rör om och låt allt stå och puttra 15-20 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Bechamelsås: Smält smöret och tillsätt maizena, vispa runt och tillsätt därefter mjölk. Rör hela tiden i såsen så att den inte bränns vid.
    4. Varva färsblandning, lasagneplattor och bechamelsås i en gratängform. Det översta lagret ska vara lasagneplattor och därefter bechamelsås. Toppa med riven mozzarella.
    5. Grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter. Kontrollera så att osten inte blir bränd. Garnera med kryddgrönt och servera lasagnen gärna med en sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben