Lasagnebakelse med kantareller, spenat och ricotta

Serverar: 4 portioner

Detta blev snabbt en favorit hemma hos oss! Underbart gott! :-)

Ingredienser

  • Färska lasagneplattor till ca 4-6 pers
  • 400 g kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 400 g färsk spenat
  • 200 g ricotta (italiensk färskost)
  • 5 msk färskriven permesan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta. Koka lasagneplattorna, 4 i taget, 3-4 minuter. Ta upp dem med hålslev och lägg den i en skål med kallt vatten. När alla plattor är kokta får de rinna av . Lägg ut dem på ett fat eller bricka. Pensla med lite olivolja.
    2. Rensa kantarellerna. Finhacka vitlöken. Lägg svampen i en panna. Låt koka i sin egen vätska under lock. Lyft bort locket och låt all vätska koka in. Klicka i smöret och stek svampen gyllene. Låt vitlöken steka med den sista minuten. Salta och peppra.
    3. Hetta upp olivoljan i en stor panna. Låt spenaten mjukna i omgångar i pannan. Låt bladen rinna av ordentligt. Blanda med ricottaosten och 1 msk av permesanen. Sätt ugnens grillelement på högsta värme. Lägg ut 4 lasagneplattor i en smord form. Lägg ut ett lager svamp på varje platta. Varva pastaplattor, spenat och svamp. Det översta lagret ska bestå av lagagneplattor. Strö över riven parmesan. Mikra lasagnebakelserna i 2 min på full effekt. Låt dem få färg under grillelementet i ugnen. Flytta över lasagnebakelserna på fyra värmda tallrikar. Droppa över lite olivolja. Grovmal svartpeppar över. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben