Lasagnerullar med kyckling

Serverar: 4 portioner

En himla god variant som gräddas i ugnen med tre sorters ost, kyckling, bacon och tomat.

Ingredienser

  • 1 pkt färska lasagneplattor
  • 1 pkt bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 gula lökar
  • 3 morötter
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 burk hela tomater
  • 1,5 dl kycklingbuljong
  • Salt
  • peppar
  • 300 g philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 250 g mozzarellaost
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Skär baconet i strimlor. Skala vitlök, lök och morötter och hacka dem fint. Skölj och torka av kycklingfiléerna. Tärna sedan köttet fint.
    2. Hetta upp oljan i en gryta och bryn baconet knaprigt. Tillsätt vitlök, lök och morötter och bryn ca 3 minuter. Tillsätt kycklingköttet och bryn det runt om.
    3. Dela ev tomaterna, tillsätt dem sedan i pannan. Häll i buljongen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda utan lock i ca 30 minuter.
    4. Mosa philadelphiaosten med en gaffel och blanda ner äggen och 1 dl av parmesanosten. Skär mozzarellaosten i tärningar. Lägg 2 msk mozzarellaost åt sidan och blanda resten i ostsmeten. Ta kycklinggrytan från värmen och blanda ner ostsmeten. Blanda väl.
    5. Sätt ugnen på 200 grader. Fyll lasagneplattorna med kycklingblandningen och rulla ihop. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över resten av parmesan- och mozzarellaosten. Klicka över matfett. Ställ in i ugnen i 45 minuter.
    6. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben