Lasses Kokos-Banankaka

Serverar: 6-8 portioner

Passar även bra som tårt- botten till en lättgjord tårta med chokladfyllning.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 150 g margarin
  • 2 bananer
  • 1 dl kokos
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Till tårtfyllning
  • 2 msk kakao
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • (40%),chokladströssel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Smält margarinet, mosabanarnena, ( använd potatispress ). Vispa ägg och socker pösigt, vispa ner margarinet. Rör ner demosade bananerna och kokosen. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen 40 till 50 minuter beroende på ugn. Täck med aluminiumfolio om den blir för brun, känn med sticka att den är klar.Blanda kakao och socker, häll i mjölken och rör ihop det. Vispa grädden nästan klar. Rör ner chokladröran i vispgrädden och vispa den klar. Dela den avsvalnade kakan i två bottnar. Bred chokladgrädde på underbottnen och lägg på överbottnen och bred chokladgrädde över och runt om, avsluta med att strö över strössel.Smaklig tårttime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben