Lasses köttgryta.

Serverar: 4 portioner

God vardagsgryta.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 1 gul lök
  • 500 g picknikbog
  • 200 g frusen majs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 msk köttfond
  • 5 dl vatten
  • 1 krm chiliflakes
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar salta och peppra. Bryn det i en gryta. Skala och hacka löken och bryn den också. Häll på vatten så att det gott och väl täcker kött och lök. Skala potatisen och skär den i bitar tillsätt den i grytan. Smaka av den med fonden, salt, peppar och chiliflakes för lite hetta. Låt puttra tills köttet och potatisen är färdigt.
    2. Vispa ut mjölet i lite vatten och häll i. Låt koka i några minuter så att mjölsmaken försvinner. Häll i majsen och låt den bli varm servera.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben