Lasses Pizza

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

En god pizza som har mycket fyllning.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 2 dl Vetemjöl durum
  • 3 dl Vetemjöl special
  • 2 dl ljummet vatten
  • 25 g matbrödsjäst
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • Pizzasås
  • 2,5 dl cremie fraiche
  • 1 dl chilisås, hot
  • 1 dl ketchup
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 800 g nötfärs
  • 280 g bacon
  • 250 g färska champinjoner
  • 250 g riven mozarella
  • 250 g gratängost
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g vit sparris
  • 100 g körbärstomat
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta degen, blanda ljummet vatten med jästen så jästen löser sig. Blanda ihop mjöl och kryddor, tillsätt vatten och olja. Knåda degen väl tills den inte klibbar längre. Låt den jäsa under duk i svalt utrymme. Banka ner den uppjästa degen minst två gånger. Gör gärna degen kvällen före.
    2. Blanda ihop ingredienserna i pizzasåsen och smaka av med salt, svartpeppar och chili till önskad styrka.
    3. Hacka och stek lök och vitlök lätt, så att löken inte får färg.
    4. Hacka och knaperstekt bacon (låt det mesta av fettet rinna av), bryn köttfärsen och och ställ åt sidan.
    5. Stek champinjonerna i smör, smaksätt med salt.
    6. Smöra två bakplåtar, dela degen och kavla ut den tunt på på plåtarna. Fördela såsen och smeta ut den över pizzan. Fördela sedan mozzarellan, fortsätt med lök och vitlöksblandningen. Nästa lager blir köttfärsen, svampen och bacon. Skiva tomaterna tunt och lägg dom och sparrisen på toppen avsluta med gratängosten.
    7. Grädda lite över mitten i ugnen på 200 grader i ca 20 min, tills osten har fått fin färg. Ta ut pizzan efter 15 min och pensla kanten med olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben