Tillsätt övriga ingredienser och arbeta 5-10 minuter med elvispens degkrokar eller för hand. Degen ska vara riktigt kladdig. Låt jäsa under bakduk 2 timmar.
Tippa ut degen i en smord ugnsform ca 25x35 cm. Strö över mjöl. Låt jäsa 20 minuter.
Värm ugnen till 250 grader. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen, sänk värmen till 225 grader.
Grädda ca 25 minuter.
Nu har jag bakat efter det här receptet två gånger och måste säga att det blir väldigt gott och är lättbakat. Andra gången gjorde jag dubbel sats och fick alltså två bröd. Det jäser upp rejält så för att undvika att det jäste över delade jag degen i två byttor. Jag passade också på att tillsätta solrosfrön till den ena delen - och det blev förstås jättegott! Dessutom bytte jag ut lite av mjölet mot vetegroddar för att höja fiberinnehålet och det gick utmärkt.
ylwa20 oktober 2011
Jätte gott bröd, kommer att göra det fler gånger.
En klar 5 av mig.
monicadanell23 juli 2012
Jätte gott bröd kommer att göra den igen
5 solklara poäng
monica
Nu har jag bakat efter det här receptet två gånger och måste säga att det blir väldigt gott och är lättbakat. Andra gången gjorde jag dubbel sats och fick alltså två bröd. Det jäser upp rejält så för att undvika att det jäste över delade jag degen i två byttor. Jag passade också på att tillsätta solrosfrön till den ena delen - och det blev förstås jättegott! Dessutom bytte jag ut lite av mjölet mot vetegroddar för att höja fiberinnehålet och det gick utmärkt.
Jätte gott bröd, kommer att göra det fler gånger. En klar 5 av mig.
Jätte gott bröd kommer att göra den igen 5 solklara poäng monica