Latmajas bröd 3

Serverar: 1 portioner

Lat eller ej...det är ett gott bröd ialla fall :-)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl,180 g
  • 3 dl grahamsmjöl,180 g
  • 1 tsk salt
  • ¾ tsk bikarbonat
  • 1 tsk stött fänkål
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl filmjölk
  • ½ dl Milda flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°c.
    2. Blanda i en bunke ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt, bikarbonat, fänkål, sirap och solrosfrön.
    3. Häll över filmjölk och Milda flytande margarin. Rör samman till en kladdig deg. Häll degen rakt i en smord brödform som rymmer 1-1½ liter.
    4. Strö över lite extra solrosfrön. Grädda genast i mitten av ugnen ca 40 minuter.
    5. Stjälp upp brödet på ett galler och svep en handduk om och låt svalna.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben