Latmajas bröd 3
Serverar:
1 portioner
Lat eller ej...det är ett gott bröd ialla fall :-)
Ingredienser
3 dl vetemjöl,180 g
3 dl grahamsmjöl,180 g
1 tsk salt
¾ tsk bikarbonat
1 tsk stött fänkål
2 msk mörk sirap
1 dl solrosfrön
3 dl filmjölk
½ dl Milda flytande margarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°c.
Blanda i en bunke ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt, bikarbonat, fänkål, sirap och solrosfrön.
Häll över filmjölk och Milda flytande margarin. Rör samman till en kladdig deg. Häll degen rakt i en smord brödform som rymmer 1-1½ liter.
Strö över lite extra solrosfrön. Grädda genast i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Stjälp upp brödet på ett galler och svep en handduk om och låt svalna.
Liknande recept
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Annas nyttiga bröd
4.6
1 h 40 min
2
28
Mitt goda hembakta bröd
5
3 h
2
4
Stinas Bröd
4.8
1 h
2
10
Bröd med morötter och solrosfrön
4.3
1 h
14-15
6
2 Bröd gräddad i kruka
5-6
1
Mörkt bröd
4.9
1
8
Maria Bröd
4.6
1 h 15 min
2
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!