Latmajas limpa

Serverar: 4 portioner

Här kan du ju välja mjölsort efter eget önskemål

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 10 dl vatten
  • 75 g margarin
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 msk salt
  • 1 påse mjöl, mörkt lantbrödsmjöl, ljust lantbrödsmjöl eller 4 sädesslag
  • Instruktioner

    1= Smula jästen o tillsätt det fingervarma vattnet 2=klicka i marg och tillsätt sirapen o saltet. Rör om. 3=Blanda i mjölet, men spara 1/2 dl till utbaket. 4=Skälp upp degen och dela den i 4 bitar som du formar tiill limpor 5= Lägg limporna i en smord långpanna, smörj olja mellan så går det lättare att sära efter gräddning. nagga med en gaffel 6=ställ in i ugn på nederstafalsen och slå på ugnen. 200 gr 7=grädda i ca:50 min.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben