Bröd från Ferrara

Sommarbröd från DN

Ingredienser

  • 1 kg vetemjöl - ca 18 dl
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt, gärna grovsalt
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275 grader, 250 grader om det är varmluftugn. Rör ihop salt, jäst och vatten i en skål, häll upp mjölet i degbunken och mät upp oljan för sig. Vattnet kan vara kallt men tar då längre tid att jäsa.
    2. Rör ned jästvattnet och oljan växelvis. Knåda ihop degen. Den ska bearbetas länge, bortåt 10 minuter i maskin, dubbla tiden för hand.
    3. Låt degen jäsa i minst två timmar, gärna det dubbla.
    4. Baka ut i långa smala rullar, skåra med vass kniv så är det lätt att bryta brödet vid bordet. Jäs rullarna på plåten i en halvtimme och baka dem i ugnen i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben