Latmaskens stora sallad

Serverar: 10-20 portioner

Tid: 30 minuter

Den är enkel och du kan ha den i kylen i flera dagar. När jag gör den äter jag den till frukost, lunch och middag.

Ingredienser

  • 500 g kassler (kyckling eller vanlig)
  • 500 g Farfalle (Pastafjärilar)
  • 3 salladsblad
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • ½ gurka
  • 8 körsbärstomater
  • 2 dl tinade ärtor
  • 200-400 g champinjoner
  • 1-2 krm grillkrydda
  • 200 g ost (1-2 en centimetersskivor)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk ketchup
  • 1-2 tsk grönsakskrydda
  • Instruktioner

    1. Sätt på vatten till pastan, stek champinjonerna i grillkryddan, låt svalna.
    2. Lägg i pastan i det kokande vattnet.
    3. Hacka paprikorna, gurkan, salladen. Tärna kasslern och osten i ungefär centimeter stora tärningar.
    4. När pastan har kokat en minut för länge, (11 minuter), så häll av den och spola den med kallt vatten.
    5. Blanda paprikan, gurkan, kasslern, pastan, champinjonerna, ärtorna, salladen och körsbärstomaterna i en stor bunke eller skål.
    6. Blanda crème fraichen, majonnäsen, ketchupen och grönsakskryddan i en skål och låt den stå i någon minut. Sedan är det klart att äta och njuta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben