Lax bakad i parmesan- och citronvinägrett och räkor

Serverar: 20 portioner

Buffé recept som är helt fantastiskt gott, finns i Allt Om Mat.

Ingredienser

  • 3 kg laxfilé, benfri
  • 1½ kg räkor med skal
  • 1 msk salt
  • 3 dl olivolja
  • 3 citroner, rivet skal och saft
  • 3 dl parmesanost, riven
  • 1½ msk honung, flytande
  • ½ tsk svartpeppar, örtkrydda
  • 2 krukor timjan
  • 2 krukor basilika
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 knippa bladpersilja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150° Här används samma goda vinägrett till bakning av laxen och till räkorna. Allt kan förberedas dagen före. Skala räkorna Blanda olja, citron och parmesan ost till dressingen. Lägg laxen på plåtar med bakplåtspapper. Salta och bred hälften av dressingen över laxen. Blanda ihop en örtblandningen av honung, peppar, och finhackade örter. blanda örtblandnignen samt resten av dressingen med de skalade räkorna och ställ kallt. Tillaga laxen mitt i ugnen till innertemperatur 55°, ca 30 min. Kyl snabbt och förvara sedan laxen i kylskåp tills det är dags för servering. Häll dressingen med räkorna på laxen vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben