Lax från ugnen med broccoli

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett snabbt och gott fiskrecepy som går att variera efter tycke och smak. Byt ut grönsakerna efter familjens favorit.

Ingredienser

  • 4 djupfrysta portionsbitar av lax à 140 g
  • 10-12 potatisar, ca 1 kg
  • 500 g djupfrysta broccolibuketter
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche, gärna smaksatt med t ex tomat och bailika max 15%
  • Tillbehör
  • Gurkstavar
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Lägg broccolin, som inte behöver tina först, i en ugnssäker form. lägg laxen ovanpå. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften på laxen och krydda med salt och peppar. Klicka på crème fraichen.
    3. Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, 15-20 minuter. låt potatisen rinna av och pressa den gärna genom en potatispress.
    4. Servera laxen med den sparade citronhalvan skuren i skivor, pressad potatis, gurkstavar och bröd.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben