Lax i dillsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och god

Ingredienser

  • 300 g laxfilé (kuber)
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2½ dl mjölk
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 1 dl hackad dill
  • maizenaredning (ca 3 msk)
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och låt koka ihop i 5 min. Häll i ättikan i en annan kastrull och tillsätt sockret. Koka snabbt ihop tills sockret smälter. Smaksätt gräddsåsen med den sötsura blandningen lite åt gången till önskad smak. Red med maizena till önskad konsistens. Lägg i laxkuberna och koka sakta i 5 min. Rör försiktigt i den hackade dillen och smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben