Lax med Creme Fraiche franska örter.

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Idag ska jag testa att laga mat med lax, så det här blir ett recept jag inte själv har testat ännu, men tror att det ska bli bra! Snälla, ni som sparar/läser mina recept! Jag uppskattar att ni gör det och skulle gärna ta emot lite kommentarer också!! Och även ett betyg tack!

Ingredienser

  • 500 g lax (4 x 125 g portionsbitar)
  • 2 dl Crème Fraiche franska örter
  • Ca 3 dl grädde
  • 2 tsk stark senap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 citron
  • En rejäl knippe dill
  • Instruktioner

    1. Börja med att steka laxen så att den får lite färg. Blanda under tiden ihop creme fraiche, saften från citronen, senap, salt och peppar.
    2. Lägg laxen i en ungsfastform och smeta ut smeten över laxen. Häll på grädde och strö över hackad dill. Ställ in i ugnen i ca10 minuter eller tills laxen är klar.
    3. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 19 februari 2012

    Det här var gott. Fast jag blandade fraichen och grädden och hade även dillen i direkt. Tog lite maizena i den kalla röran, sen hällde jag det över fisken. Mmm så gott det var../ Inger

    lillgarden 1 oktober 2012

    Ugnstemperatur i receptet hade varit bra. Inte alla som kan på känn vad som blir bäst. Annars låter det gott och ska testas i veckan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben