Lax med gräddig dillsås
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Enkelt och oemoståndligt gott!
Ingredienser
600 g färsk laxfilé
1-2 gula lökar
1 knippe dill
3 dl vispgrädde
Salt
Peppar
Citronpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken.
Lägg lite av löken i botten på en ugnsfast form. Lägg på laxfilén och strö över resten av löken ovanpå filén. Salta och peppra på fisken.
Häll på grädden. Vill man att det ska bli lite mera sås och lite magrare kan man hälla på lite vatten också.
Klipp över rikligt med dill.
Låt stå i mitten av ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
Servera med kokt potatis (ev. pressad) och lätt kokta grönsaker.
Liknande recept
Lax i dillsås
4.5
3-4
36
Hel lax i ugn med dillsås
4.7
6
3
Ungsbakad lax med dillsås
4.5
20 min
2
2
Lax i folie med kall dillsås
45 min
4
Gratinerad lax med dillsås
4
Citronpepparkryddad lax med sparris och sockerärtspotatis och en räk och dillsås på Cream Fraiche
Lax i gräddig sås
35 min
3-4
Lax med räkor och dillsås
3.5
4
1
Potatisgnocchi med lax och sparris i gräddig sås
3
40 min
3-4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!