Lax med gräddig dillsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och oemoståndligt gott!

Ingredienser

  • 600 g färsk laxfilé
  • 1-2 gula lökar
  • 1 knippe dill
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka löken.
    3. Lägg lite av löken i botten på en ugnsfast form. Lägg på laxfilén och strö över resten av löken ovanpå filén. Salta och peppra på fisken.
    4. Häll på grädden. Vill man att det ska bli lite mera sås och lite magrare kan man hälla på lite vatten också.
    5. Klipp över rikligt med dill.
    6. Låt stå i mitten av ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
    7. Servera med kokt potatis (ev. pressad) och lätt kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben