Lax med läckert täcke

Serverar: 6-8 portioner

En säker bjudrätt som du inte misslyckas med. Lätt att tillreda och samtidigt mycket god. Det ska vara mycket creme fraiche över fisken, eftersom den gör susen i denna rätt...

Ingredienser

  • 1 sida laxfilé
  • 7 dl creme fraiche 34 %
  • 1 st purjolök
  • citronpeppar
  • dill
  • salt
  • Instruktioner

    1. Plocka bort alla ben från laxfilén,med en pincett. Lägg filén i en smörjd ugnsform med skinnsidan nedåt. Salta, strö citronpeppar och dill över hela filén. Rör creme fraichen med en trägaffel eller liknande, så att den blir lite lösare och på så sätt lättare att bre över fisken. Skär purjolöken i ringar och lägg dessa sist på filén.
    2. Ugnsvärme ca 225 gr i 25-30 min. Ett steg under mitten. Kolla fisken på det tjockaste stället med en gaffel och se om den delar sig lätt, isåfall är den klar.
    3. Servera nykokt pressad potatis, citronklyftor, tunnbröd och en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben