Lax med pilaffris och rostad paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ev. 2 msk finhackad färsk koriander

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk finhackade örter, t ex persilja eller dill
  • 1/2 citron, det yttersta finrivna skalet och saften
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 dl svarta oliver
  • 500 g basmatiris
  • 2–3 msk olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad spansk röd chilifrukt
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken i en form med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och peppar. Ringla över saften av citronen och 1 matsked olivolja och strö över de finhackade örterna. Strimla paprikan och stek den i en panna med 1 matsked olivolja i 5 minuter tills den mjuknat, tillsätt oliver. Häll riset i en kastrull och tillsätt olivolja, finhackad vitlök, chili och spiskummin. Bryn riset i 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt saltat vatten så att det täcker och koka i cirka 10 minuter tills riset är genomkokt. Fluffa upp riset med en gaffel och tillsätt ev. finhackad färsk koriander. Servera laxen med paprikan, oliverna och riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben