Rostad färskpotatis i senapsvinägrett till lax

Serverar: 4 portioner

God laxrätt.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, fjällad och med skinnet kvar
  • 800 g skrubbad färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • Sås
  • 15 hackade gröna oliver, utan kärna
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk kapris
  • Svartpeppar
  • Dressing
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º och 125º.
    2. Lägg potatisen i en form, ringla över olivoljan. Rosta potatisen i ugnen i cirka 30 minuter, rör om då och då.
    3. Rör ihop ingredienserna till såsen respektive dressingen och ställ åt sidan.
    4. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra, stek i lite olja på hög värme i en stekpanna. Lägg på en plåt med skinnet uppåt.
    5. Ta ut potatisen, sänk temperaturen till 125 grader. Stek färdigt laxen under 12–15 minuter.
    6. Vänd under tiden ihop potatisen med rödlök, sockerärter och dressingen. Servera alltsammans med den goda såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben