Fänkålsgrillad lax med saffranskokt färskpotatis

Serverar: 4 portioner

Vill du ha en smakupplevelse utöver det vanliga? Prova den här med fänkålsgrillad lax och saffranspotatis.

Ingredienser

  • 700 g Norsk laxfilé, utan skinn och ben
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk senapsfrö
  • 800 g färskpotatis
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 4 salladslök
  • 1 chili, röd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela laxen i 4 portionsbitar. Pensla lax med olivolja, strö på fänkål- och senapsfrön.
    2. Grilla ca 2 minuter per sida.
    3. Fräs potatis och vitlök i olja utan att det får färg. Tillsätt saffran och vin. Låt koka upp.
    4. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och timjan och sjud utan lock 15-20 minuter till vätskan kokat in i potatisen. Späd eventuellt med lite mer vatten om det behövs. Rör regelbundet.
    5. Häll i 2 msk vardera av apelsin- och citronsaft i slutet och vänd ner finhackad chili och tunt skivade salladslökar.
    6. Smaka av med salt och peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben