Rostad färskpotatis

Serverar: 4 portioner

En klar favorit...blir det potatis över är potatisen god att äta kall också!

Ingredienser

  • 18 st färskpotatisar, gärna jämnstora
  • 1 msk raps eller olivolja
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Några kvistar timjan eller rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan.
    3. Rosta potatisen i 20–30 minuter beroende på storleken. Strö över salt och eventuellt någon örtkrydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    elinfrnrymden 3 juni 2009

    Låter gott :-)

    mamsi 5 juni 2009

    brukar göra ungefär samma med "gamla" potatisar, fast jag skivar dem i 1/2 cm tjocka skivor. Gott att lägga på färska kryddor också.

    chansen 6 juni 2009

    Det här låter mycket gott! en intressant variation för färsk potatis.

    annakina 30 juli 2009

    Detta var ju super gott. Ska bjuda på denna variant av potatis på min mans kusinträff i helgen, får se hur det blir mottaget då. Har för säkerhets skull laddat med mer potatis än vad som rekomenderas i receptet.

    Disen 22 juni 2010

    Detta är så gott och smidigt. Brukar variera med olika kryddor men timjan är nog favoriten. Tack för receptet. 5 stjärnor.

    leolina 26 juni 2011

    det va mums!

    anluk 17 juli 2011

    Toppbetyg. Supergott tillbehör till det grillade.

    Relaterade Artiklar

    Lättkokta vårprimörer
    Nu börjar den härliga tid dåde späda grönsakerna kommer både i butik o...

    Årets gröna kock
    Markus Aujalay från Operakällaren i Stockholm har i hård konkurrens me...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben