Lax- och krabbkakor sweet chili

Serverar: 4 portioner

En fräsch rätt som smakar Thailand.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 burk krabbkött, 170 g
  • ½ dl grovskuren koriander
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk sesamfrön
  • 300 g vitkål
  • 1 liten fänkål
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • Olivolja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Garnering
  • Sesamfrön
  • Gräslök
  • Servering
  • Sweet chilisås
  • Limeklyftor
  • Ris eller nudlar
  • Instruktioner

    1. Kär laxen i grova bitar. Skär salladslöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Lägg laxen i en matberedare tillsammans med vispgrädde, ägg och 1 tsk salt. Mixa hastigt till en jämn smet. Lägg över i en skål.
    2. Häll av krabban, krama ut det sista av vätskan. Tillsätt krabbkött, chili, salladslök, koriander och sweet chilisås till den mixade laxen. Blanda väl.
    3. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna så att de får lite färg. Ansa vitkål och fänkål. Skär dem i så tunna strimlor som möjligt. Blanda i en stor skål med 3 msk olja, balsamvinäger och rostade sesamfrön. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
    4. Stek 2-3 cm stora klickar av smeten i olja i en stekpanna. Platta ur och forma till dem under stekningen med en sked. Stek 2-3 minuter per sida. Stek i omgångar och torka ur pannan med hushållspapper mellan stekningarna.
    5. Servera med vitkålssallad, sweet chilisås, limeklyftor och ris eller nudlar. Garnera med gräslök och sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben