Lax- och skaldjursgratäng med pepparrot och dill

Serverar: 4 portioner

Allt-i-ett-rätter är otroligt smidigt och uppskattat! Pepparrot och dill är en trevlig kombination som passar bra ihop med fisk och skaldjur.

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 500 g skivad kallrökt lax
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 strimlad purjolök
  • 3 msk finhackad dill
  • 4 msk riven pepparrot
  • 2 dl gröna ärter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl lagrad ost
  • Garnering
  • Skalade räkor
  • Dillvippa
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skiva potatisen. Strimla laxskivorna. Skala räkorna och ta undan en del till garneringen. Blanda potatis, purjolök, dill, pepparrot och ärter. Salta och peppra.
    3. Varva blandningen med räkor och lax i en smord ugnsform. Häll över grädden och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 40 minuter. Täck över med folie och gratängen får för mycket färg.
    4. Ta ut gratängen och garnera med de undanlagda räkorna, dillvippa och servera med citronskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben