Laxfilé med wasabi och citron

Serverar: 4 portioner

Den här laxfilén från en arbetskamrat är helt underbar om man tycker om lite smak.

Ingredienser

  • 4 laxfilé, utan skinn
  • 500 g fettuccine med spenat,(grön pasta)
  • 4 msk citronsaft
  • 2 msk honung
  • 1 msk wasabi, japansk pepparrot
  • 4 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 400 g pasta
  • 1½ dl grädde, smal matgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda citron, honung och cayennepeppar till en marinad. Lägg ner laxen i honungsmarinaden och låt ligga i ca 10 minuter.
    3. Stek laxen hastigt i en stekpanna och stek den sedan färdigt i ugnen i en form ca 15 minuter.
    4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
    5. Blanda grädde med wasabi eller pepparrot. Rör ned det i pastan, smaka av med salt.
    6. Servera den grillade laxen med pastan och grönsallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben