Laxfiskpinnar med potatis- och ärtmos

Serverar: 4 portioner

De hemlagade fiskpinnarna har en spröd dubbelpanering som gör att fisken håller sig saftig och mjäll. Ett uppskattat sätt att servera färsk lax till barnen.

Ingredienser

  • 450 g färsk laxfilé utan skinn
  • 3 msk vetemjöl
  • Salt
  • Mald svartpeppar
  • 1 lättvispat ägg
  • 75 g ströbröd
  • Ev 2 tsk finrivet citronskal
  • 675 g mjölig potatis
  • 200 g frysta, tinade ärter
  • 2 msk mellanmjölk
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Tillbehör
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Klappa fisken torr med hushållspapper, lägg upp på en skärbräda och skär i 8 stavar, ca 10x2,5 cm var.
    2. Blanda mjöl med lite salt och peppar i en djup tallrik, vispa ägget lätt i en annan djup tallrik och lägg ströbrödet och eventuellt rivet citronskal i en tredje djup tallrik.
    3. Doppa först varje bit lax i mjölblandningen, skaka av överflödet, doppa sedan i det vispade ägget och sist i ströbrödet. Lägg upp på ett fat och håll kylt tills allt är klart för tillagning.
    4. Skala och skär potatisen i stora bitar, koka den i en stor kastrull i 15 minuter, lägg i ärterna de sista 2 minuterna av koktiden. Häll av vattnet och slå tillbaka allt i kastrullen igen. Tillsätt smör och mjölk och mosa tills det är slätt. Vispa med träslev ett par minuter så att moset blir fluffigt.
    5. Undertiden potatisen och ärterna kokar, värmer du oljan i en teflonstekpanna. Lägg i laxen, sänk värmen till medelvärme och stek i 10 minuter. Vänd fiskpinnarna en gång tills de är gyllenbruna och laxen är genomstekt.
    6. Servera genast med potatis- och ärtmoset och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben