Laxgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gratäng i min smak. Lätt att göra.

Ingredienser

  • 500 g Lax (rökt)
  • 3 st Ägg
  • 2 msk smör
  • 3 dl Mjölk
  • 3 msk Vetemjöl
  • 1 krm Muskot (riven)
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i mindre bitar. Skilj äggulor från äggvita och vispa äggvitan till hårt skum.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl under vispning. Späd med mjölken och låt koka upp. Låt sedan småkoka i 5 minuter. Salta (försiktigt, laxen är salt) och peppra. Smaksätt med muskot. Låt svalna.
    3. Rör ner äggulorna i smeten och blanda ner de vispade äggvitorna och laxbitarna. Sätt in i ugnen i ca 40 min till fin yta.
    4. Servera gärna med en grönsallad och vitt gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben