LCHF Laxgratäng

Serverar: 6 portioner

En underbart god laxgratäng som kan ätas både till vardags och till fest.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé utan skinn
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 300 g räkor med skal
  • 170 g kräftstjärtar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 1½ msk tomatpuré
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ tsk sambal
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsform och lägg i laxbitarna. Salta och ta lite citronpeppar på laxen, lägg på aluminiumfolie och förgrädda i 10 min i 200 grader.
    2. Vispa crème fraiche kraftigt med elvisp så den blir fast. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda i räkor, kräftstjärtar, ost, tomatpuré, sambal, dill, cayennepeppar, pressad vitlök och lite salt i crème fraichen, smaka av. Häll allt över laxen och grädda i ugnen, 200 grader, i 15-20 min.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (5)

    smulis1 4 februari 2011

    Gjorde denna rätt idag, görgoo. Tog av misstag 1 tsk sambal oelek. Lite sting o gott.

    viralottan 12 februari 2011

    GRYMT GOTT =) Jag använde crab chunks istället för kräftstjärtar, alla åt med stor aptit. Tack för ett toppenrecept =) 5 poäng såklart!

    MammaIrene 12 februari 2011

    MMmmmm Jättegod! 5:a Jag bytte dock tomatpuren mot chilisås

    lirarn 15 februari 2011

    Jättegod, tack för ett toppen recept : )

    bitten56 4 april 2015

    Jättegott. Rörde även i en burk röd stenbitsrom och hackad rödlök i röran. En 5: får du.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben