Serverar: 4 portioner
Tid: 50 minuter
Väldigt god gratäng som blev mycket uppskattad här hemma!
Skala och skiva lökarna. Bryn dem i smör med sirap coh balsamvinäger på svag värme, så de mjuknar och mörknar. Lägg fileérna i en smord ugnsform och krydda. Koka upp grädden, créme fraichen, sweetchilisåsen och sockret. Häll över laxen och strö över den stekta löken. Baka i 225 grader ca 20-30 minuter! Servera.
Tack för ett supergott recept. Jag bredde bara lite av crémefraichsåsen på fisken. Hade resten bredvid, för jag gjorde lite exra sås. Vi är såsälskare i huset nämligen. Serverade med kokt potatis...Mumsigt gott somsagt..
Supergott! Mina barns kommentarer: Den som har kommit på detta recept borde få en medalj. Så en guldmedalj från familjen Solheim!
Jättegod sås, men min dotter tyckte inte den passade till lax. Vi andra tyckte det var en kanonrätt.