Laxgratäng

Serverar: 4 portioner

Mmmmycket god!

Ingredienser

  • 600-800 g laxfilé av stjärtbit
  • Salt
  • Pepparmix
  • 150 g chevreost
  • 1 burk creme fraiche
  • ca 5 st soltorkade marinerade tomater i olja
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 st tomater
  • 1-2 strimlade vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Lägg laxen i en ugnsfast form. Strö på salt o pepparmix.
    3. Skär osten i mindre bitar. Mixa den med creme fraiche. Strimla de marinerade tomaterna. Blanda med oströran. Tillsätt dragon. Smaksätt ostkrämen med salt o peppar. Bred ostkrämen över laxen. Strö över sesamfrön.
    4. Skär bort blomfästet på tomaterna och stick ner vitlöksstrimlorna. Krydda med torkad oregano. Lägg tomaterna vid sidan av laxen.
    5. Grädda i ugnen 15-20 min. Servera med potatismos.
    6. Tips: Festfin genom att lägga räkor el kräftstjärtar innan man brer på ostkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben