Laxgratäng med kräftsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Denna är så god passar så väl som fredagsmys som till fest

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • ½ tsk salt
  • citronpeppar
  • smör till formen
  • Kräftsås
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde (lättvispad)
  • ½ dl kräftspad
  • 1 burk kräftstjärtar i spad
  • 1 tsk curry (kan uteslutas)
  • 1 burk röd rom eller löjrom
  • 2 tsk fransk senap
  • dill
  • Dekoration
  • Några kräftstjärtar
  • Röd rom
  • timjan eller dill
  • Instruktioner

    1. Tillbehör Pressad potatis Grönsallad
    2. Krydda laxen med salt och peppar och lägg den i en smord ugnssäker form. Rör ihop creme Fraiche, vispgrädde och spad till en jämn smet. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka en del av dem och rör ned i smeten tillsammans med senap, rom och dill. Fördela såsen över fisken. Sätt in i 225 graders ugnsvärme i 20-25 min. Dekorera med rom dill och kräftstjärtar.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    grynet1 4 oktober 2008

    Denna rätt var jättegod! Jag hade ingen rom hemma men det var gott ändå. Istället för vispgrädde tog jag matlagningsgrädde och det gick bra.

    snuttegiraff 7 september 2009

    Jättegod! Har provat att göra till familjen, sambo och två döttrar 1½ & 4 år - alla tyckte det var jättegott! Vi hade den även på kalas till 20 pers - funkade utmärkt och bara positiva kommentarer från gästerna!

    Mindell 15 november 2012

    Jag blev bjuden på denna rätt av en kollega. Efter det har jag lagat denna rätten massor av gånger. Guuu så god denna är!

    farmoringer 12 december 2012

    Superduper gott var det här vill jag lova.. Ökade på såsmängden gjorde jag förstås. Annars hade det aldrig räckt med det lilla. Glömde använda curry men det ska jag testa nästa gång.. Tack för ett bra recept/ Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben