Har blivit bjuden på detta recept två gånger och jag säger att detta är mera än gott. Receptet bör därför delas med till andra av den orsaken.
Ingredienser
700 g lax
Riven Västerbottensost
Salt
Peppar
Guldmos
1 kg potatis
2 äggulor
Ev grädde eller smör
Salt
Vitpeppar
Sås
2 msk smör
2 msk mjöl
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl grädde
Garnering (per portion)
1-2 msk löj- eller sikrom
Fint hackad rödlök
Dillvippor
Limeklyftor
Kanongott men man kan också mixa ner spenat i såsen så blir den härligt grön
Detta var supergott BITH
Lax på Skelleftevis - kanongod laxrätt. Vem har då komponerat denna rätt? Jo Siv Berglund fd konstlärare vid Solviks folkhögskola vann en mattävling med detta recept. På Solvik brukar vi servera denna rätt och då gör vi en storköksvariant. Vi skär laxen i tjockare skivor, täcker med riven västerbottensost och häller den varma såsen över. Gratinera i ugnen och garnera med dill och kokt mandelpotatis. GOTT!!
Fick avnjuta denna helt sagolikt goda fiskrätt på påsklördagen. Glömde be om receptet, men vad gjorde det! Det fanns ju här på braiga Matklkubbens sida.
Så fantastiskt det är med internet,, denna laxrätt gjorde jag för 20 år sedan, jag tror jag hörde receptet på radio, Den fick mycket beröm, men jag tappade bort receptet och nu hittar jag det hos Matklubben. Tack för det . Jag ska laga till 10 matgäster i morron på alla hjärtans dag 2013.