Laxkotlett på medelhavsvis

Serverar: 4 portioner

Här kombineras många av de goda och hälsosamma råvaror som finns i och kring Medelhavet såsom vitlök, olivolja, örter och fisk.

Ingredienser

  • 4 laxkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olivolja + olja till foliet
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 mogna tomater
  • 1 msk hackad basilika eller dill eller ½ tsk torkad basilika / dill
  • ½ dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tänd kolgrillen och hetta upp den tills glöden bildar vit aska eller sätt på ugnens grill. Klä ett galler med aluminiumfolie. Smörj foliet med olivolja. Salta och peppra laxkotletterna på båda sidor. Grilla laxkotletterna 3-4 minuter på varje sida beroende på tjocklek tills de är färdiga.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Kärna ur chilifrukten och hacka den fint. Kärna ur tomaterna och hacka dem grovt.
    3. Hetta upp 2 msk olivolja på hög värme i en stekpanna. Bryn den gula löken tills den är gyllene, ca 2 minuter. Sänk värmen och tillsätt sedan vitlök, chilifrukt, tomater, basilika, oliver, vitt vin och peppar. Täck över med lock och låt sjuda i 5 minuter. Rör om då och då.
    4. Lägg upp laxkotletterna på tallrikar och portionera upp såsen. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben