Den här torskfilén är knaperstekt på ytan och underbart saftig inuti. Serveras på en läcker grönsaksbädd.
Ingredienser
4 bitar torskfilé med skinn à 150 g
Nymald svartpeppar
Salt
2 msk olivolja
2 schalottenlökar, hackade
½ tärnad aubergine
1 zucchini, skivad
2 tomater, skalade, urkärnade,. skivade
1 msk slätbladig persilja, hackad, + kvistar till garnering
1 tsk vitvinsvinäger
Underbart gott! Några små nödvändiga justeringar: Min torskfile var redan skinnad så det fick gå utan skinn och därför ugnstekte jag torsken ovanpå grönsaksblandningen istället för att steka torsken i stekpanna. Grönsaksblandningen tilredde jag först enligt Queenies recept i en stekpanna/wok. Sen hade jag färsk spenat hemma, och så ugnstekte jag några skivor gul courgette för att piffa upp det visuella. Mycket nyttig och god medelhavsmat, med bara lite olivolja som fett.