Torsk på Medelhavsvis

Serverar: 4 portioner

Den här torskfilén är knaperstekt på ytan och underbart saftig inuti. Serveras på en läcker grönsaksbädd.

Ingredienser

  • 4 bitar torskfilé med skinn à 150 g
  • Nymald svartpeppar
  • Salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • ½ tärnad aubergine
  • 1 zucchini, skivad
  • 2 tomater, skalade, urkärnade,. skivade
  • 1 msk slätbladig persilja, hackad, + kvistar till garnering
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Krydda torken väl med peppar, speciellt skinnet. Salta även på skinnet. Häll 1 msk olja i stekpannan och hetta upp. Lägg i torskfilébitarna med skinnsidan neråt, sänk till medelvärme och stek fisken fem minuter tills skinnet är väl brynt och knaprigt.
    2. Vänd torskfilébitarna försiktigt och stek andra sidan en-två minuter beroende på tjocklek. Ta upp från pannan och håll dem varma. Lägg dem med skinnsidan upp så att skinnet förblir knaprigt.
    3. Sänk till låg värme och häll resten av oljan i stekpannan. Lägg i schalottenlök, aubergine och zucchini och fräs tre minuter. Tillsätt tomater, persilja och vinäger och hetta upp en-två minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Portionera upp grönsakerna på fyra tallrikar. Lägg en bit torsk på varje tallrik, garnera med persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bocuracao 3 maj 2012

    Underbart gott! Några små nödvändiga justeringar: Min torskfile var redan skinnad så det fick gå utan skinn och därför ugnstekte jag torsken ovanpå grönsaksblandningen istället för att steka torsken i stekpanna. Grönsaksblandningen tilredde jag först enligt Queenies recept i en stekpanna/wok. Sen hade jag färsk spenat hemma, och så ugnstekte jag några skivor gul courgette för att piffa upp det visuella. Mycket nyttig och god medelhavsmat, med bara lite olivolja som fett.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben