Laxlasagne med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Här får du prova på ett nytt sätt att laga lasagne. Vad sägs om en fyllning som består av lax, sparris och en underbar paprikasås.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 8 lasagneplattor
  • 8 färska eller konserverade sparrisar
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Saften av 1 apelsin
  • 1 krm salt
  • 1½ krm vitpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 dl riven ost, stark
  • Paprikasås
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • ½ msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 1-2 krm rosépeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Ansa och hacka paprikorna och löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök och paprika i 2-3 minuter. Skala och pressa ner vitlöksklyftan och häll på vattnet. Låt sjuda ihop ca 15 minuter. Krydda med salt och smula ner rosépepparn. Mixa såsen i en matberedare eller mixer tills den är jämn och slät.
    2. Koka upp saltat vatten och lägg i lasagneplattorna. Koka plattorna tills de är precis mjuka, ca 7 minuter. Om sparrisen är färsk så koka den i lättsaltat vatten tills den börjar mjukna.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Tärna laxfilén. Riv över apelsinskalet och pressa över apelsinsaften. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxen på medelstark värme under omrörning i 5 minuter.
    4. Varva lasagneplattorna med lax, sparris och sås i en smord ugnsfast form. Strö över osten och gratinera i ugnen i 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lindvallen 14 augusti 2010

    Hur mycket Rosépeppar ska det vara? Mvh.

    Lindvallen 19 augusti 2010

    Lax-lasagnen var supergod. Hela familjen gillade den. Tack för receptet / Malin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben