Paprikasås

Serverar: 2-4 portioner

God och lite lyxig sås med en avancerad smak trots att den är så lätt att göra. God till både kött, kyckling och som festlig dipsås.

Ingredienser

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche, lätt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°C. Skölj paprikorna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över 1 msk av olivoljan. Sätt in paprikorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt paprikan svalna. Mixa paprika och vitlöksklyfta med crème fraiche. Krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Dagens grillsås
    Grillsåsen ska vara smakfull, färgglad och lättgjord. Här kommer ny...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben