Paprikasås som passar till det mesta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 10 minuter

God sås som passar till allt slags kött & fisk

Ingredienser

  • 1 röd, gul eller orange paprika
  • 1 gul lök
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 1 klick smör eller olja
  • 200 g crème fraiche
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Kajennpeppar eller chilipulver
  • Instruktioner

    Hacka paprika och lök. Fräs i botten av en liten kastrull en stund. Häll på grönsaksbuljongen och sätt på ett lock. Koka några minuter tills det blir mjukt. Mixa slätt med mixerstav, tillsätt crème fraiche och kryddorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Shoutoutloud 6 november 2009

    god sås!jag hade röd paprika och lite färsk chili i.- supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben