Laxpaj med dill

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel paj som smakar utsökt gott.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 25 g margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g kallrökt lax
  • ½ dl dill
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen och låt den stå och vila kalt ca ½ timme. Tryck ut den i en pajform hacka lufthål med en gaffel i pajbotten. Sätt in den och förgrädda ca 10 minuter.
    2. Ta ut pajskalet lägg i laxen skuren i bitar och strö över den finklippta dillen. Gör i ordning äggstanningen genom att blanda ihop alla ingredienser. Häll den sedan över laxtäcket och sätt in den i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben