Laxpaket med grönsaker

Serverar: 4 portioner

En riktig hälsobomb. Fisk, rikligt med grönsaker och smak av färsk timjan. Allt i ett paket. Både gott och praktiskt!

Ingredienser

  • 4 skinn- och benfria skivor laxfilé, á 150g
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 3-4 msk grovhackad färsk timjan eller 2-3 tsk torkad
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk + 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skölj fisken och torka av lätt med hushållspapper. Skölj grönsakerna och pujolöken. Skär alla grönsaker i små, små bitar och strimla purjolöken. Lägg ner grönsaksbitar, purjolök och timjan i en skål. Pressa ner vitlöken direkt i skålen. Blanda väl.
    3. Värm 3 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt grönsaksblandningen, salt, peppar och fräs den i ca 5 minuter. Smörj 4 ark ugnsfolie med olivolja. Foliearken ska vara tillräckligt stora för att nå runt om fiskskivor med grönsaker, och för att kunna tillslutas väl.
    4. Salta och peppra fisken runtom och lägg skivorna på foliearken. Droppa över ca 1 msk olivolja och fördela grönsakerna ovanpå filéerna. Vik ihop kanterna på folien till ett paket. Lägg dem med skarvarna uppåt i en ugnssäker form eller på en ugnsplåt.
    5. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Lägg upp fisken på en tallrik och servera med kokt ris. Ös över lite sky från fiskpaketen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben