Laxpiroger

Serverar: 8 portioner

Dessa är inte provade än men de låter goda.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 80 g babyspenat
  • 3 hårdkokta ägg
  • 100 g färskrökt lax
  • 1 dl creme fraiché
  • 1-2 msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Pensling
  • Ägg
  • Svarta och vita sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda 3 dl av mjölet med smör, ägg, vatten och salt och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
    2. Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Vänd ner spenaten.
    3. Skala och hacka äggen. Hacka laxen. Blanda lök, spenat, ägg, lax, creme fraiché och senap och smaka av med salt och peppar.
    4. Kavla ut degen med hjälp av resten av mjölet och skär ut rutor som är 10*10 cm.
    5. Lägg en klick fyllning på varje ruta och pensla kanten med uppvispat ägg. Vik ihop till trekanter och tryck till kanterna med gaffel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Strå på sesamfrön och grädda pirogerna i 15 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben