Laxpiroger

Serverar: 24 portioner

Spännande.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 350 g potatis, kokt och riven
  • 100 g smör, rumstempererat
  • Fyllning
  • 1/2 purjolök, skivad och förvälld
  • 75 g champinjoner, hackade
  • 200 g kallrökt lax, finstrimlad
  • 100 g kräftstjärtar, hackade
  • 2 ägg, kokta och hackade
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 1/2 dl dill, hackad
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Dekoration
  • 3/4 dl sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölet med salt och bakpulver i en skål. Tillsätt potatisen och smöret. Arbeta ihop det till en deg. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta 30*40 cm. Ta ut rundlar med mått, ca 10 cm i diameter. Eller sporra ut rutor 10*10 cm.
    2. Blanda samman fyllningen. Lägg en matsked på varje rundel. Pensla kanterna med ägg, vik ihop och tryck till med en gaffel i kanterna.
    3. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med ägg. Strö över sesamfrön. Grädda dem mitt i ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben