Laxpytt

Serverar: 4 portioner

En riktig höjdare - inte bara "dagen efter" av rester! Servera med rosa sås och gott bröd.

Ingredienser

  • 1½ skivad gul lök
  • 500 g kokt kall färskpotatis
  • 400 g rensad laxfilé
  • 300 g gröna bönor
  • 1 burk vattenkastanjer
  • Ca ½ tsk citronpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Rosa sås
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • Ca 60 g röd stenbitsrom
  • ½ dl finhackad purjolök
  • ½ msk citronsaft
  • 1 par nypor vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden till såsen lätt och rör ner crème fraiche, rom, purjolök och smaka av med citronsaft och peppar. Låt gärna såsen stå och mogna 1 timme i kylen.
    2. Skala och skiva löken. Skär potatis och lax i tärningar. Koka bönorna lätt och låt dem rinna av väl.
    3. Stek löken mjuk, tillsätt potatis och vattenkastanjer och låt allt steka samman ett par minuter. Rör ner delade bönor.
    4. Stek laxen för sig och krydda. Vänd ner den försiktigt och smaka av. Servera med sås.

    Liknande recept

    4.5
    25 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben