Laxpytt med curry

Serverar: 2 portioner

Curry finns i så många olika varianter, välj färdigmald eller en starkare currypasta på burk. Potatisen kan du köpa tvättad, då slipper du skala. Det är bara att skölja och skära i tärningar direkt. Ju mindre tärningar desto snabbare tid i stekpannan.

Ingredienser

  • 300 g skinn- och benfri lax
  • 4 potatisar
  • Smör
  • 2 äpplen
  • 1 purjolök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Currysås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk curry, gärna orientalisk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stekpanna. Skölj och tärna potatisen. Stek potatisen cirka 10 minuter.
    2. Kärna ur äpplena. Skär lax och äppeltärningar och stek i smör i en annan panna, 2-3 minuter.
    3. Strimla purjolöken och låt den fräsa med på slutet. Blanda ner potatisen och krydda. Klicka på currysås och låt den smälta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben