Curry finns i så många olika varianter, välj färdigmald eller en starkare currypasta på burk. Potatisen kan du köpa tvättad, då slipper du skala. Det är bara att skölja och skära i tärningar direkt. Ju mindre tärningar desto snabbare tid i stekpannan.
Ingredienser
300 g skinn- och benfri lax
4 potatisar
Smör
2 äpplen
1 purjolök
Salt
Svartpeppar
Currysås
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk curry, gärna orientalisk
½ tsk salt
½ tsk socker
Instruktioner
- Smält smöret i en stekpanna. Skölj och tärna potatisen. Stek potatisen cirka 10 minuter.
- Kärna ur äpplena. Skär lax och äppeltärningar och stek i smör i en annan panna, 2-3 minuter.
- Strimla purjolöken och låt den fräsa med på slutet. Blanda ner potatisen och krydda. Klicka på currysås och låt den smälta.
Liknande recept
Kommentarer (0)