Laxpytt med örtfraiche

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Alltid gott med lax. Nyttigt dessutom.

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 msk smör
  • 2 dm purjolök
  • 500 g skinn och benfri laxfilé
  • 300 g champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Rivet skal av en citron
  • 2 dl crème fraiche franska örter, att toppa med
  • Instruktioner

    Skala potatis och morötter och skär i tärningar. Stek dem i smör tills de fått färg. Skiva purjolöken och skär laxen i kuber. Låt purjolöken och svampen fräsa med tills allt är mjukt. Stek laxen i en egen stekpanna i smör. Krydda allt med salt, peppar och rivet citronskal. Lägg upp rotsakerna och strö över laxen. Toppa med créme fraiche.

    Liknande recept

    4.5
    25 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben