Laxrullader med rucolapesto och äppeltsatsiki

Serverar: 8-10 portioner

Rucolapesto med sin peppriga smak är härlig tillsammans med kallrökt lax.

Ingredienser

  • 8-10 kallrökt lax i skivor
  • Rucolapesto
  • 100 g rucolasallad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3/4 dl fint riven parmesanost
  • 3/4 dl olivolja
  • ½ dl pinjenötter
  • Äppeltsatsiki
  • 2 äpplen av fast typ, tex. Åkerö eller Granny smith
  • ½ msk pressad citronsaft
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Riv äpplena grovt på rivjärn. Häll över citronsaften. Blanda äpplena med pressad vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
    2. Kör alla ingredienser till peston i en mixer till en puré. Bred pesto på laxskivorna och rulla ihop dem.
    3. Lägg laxrulladerna på ett fat . Servera med äppeltsatsikin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben